Zdrowe ciasteczka miodowe


Ciasteczka o wyraźnym aromacie i smaku miodu, z solidną porcją płatków owsianych, bez dodatku cukru, proszku do pieczenia i sztucznych aromatów. Zdrowe i prościutkie do przygotowania, dla amatorów miodowych smaków, mojej córce bardzo zasmakowały.

Składniki:

Wykonanie:

1. Wodę, miód i olej miksujemy.

2. Wsypujemy resztę składników i ponownie miksujemy.

3. Kiedy składniki się połączą, mieszamy ręką.

4. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Dłonią formujemy ciasteczka, kładziemy na blachę, lekko spłaszczamy. Mogą leżeć blisko siebie, ponieważ nie rosną.

5. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

6. Po upieczeniu wyjmujemy blachę i zostawiamy na parę minut. Kiedy ciasteczka odrobinę przestygną, zdejmujemy je z blachy i kładziemy na kratkę do całkowitego ostudzenia.