Muffinki z czekoladą


Kolejny pomysł na muffinki, które z racji tego, że robi się je szybko i łatwo, zyskują w domach coraz większą popularność. I są idealne jako przekąska do herbaty, czy po prostu jako małe co nieco.

Składniki:

Wykonanie:

1. Miękką margarynę ucieramy mikserem na puszystą masę. Wsypujemy do niej cukier i zapach waniliowy, ucieramy jeszcze przez chwilę.

2. Do masy wbijamy po jednym jajku, ucierając masę po każdym jajku.

3. Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia. Mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do masy i ucieramy.

4. Formę do muffin wykładamy papilotkami. Każdą wypełniamy masą do 2/3 wysokości. Na wierzch kładziemy po łyżeczce kremu czekoladowego i lekko go wgniatamy do ciasta. Zamiast kremu możemy powciskać lekko po kostce czekolady mlecznej.

5. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.