Home > Ciastka, ciasteczka, czekoladki > Francuskie rogaliki z nutellą

Francuskie rogaliki z nutellą

październik 21st, 2010
image_pdfimage_print

Te rogaliki robi się tak szybko i łatwo, że możesz upiec je zawsze, kiedy tylko masz ochotę na coś słodkiego.

Składniki:

  • płat francuskiego ciasta (275g)
  • nutella
  • 1 jajko

Wykonanie:

1. Płat ciasta rozwijamy, kroimy na trójkąty.

2. Na węższym boku kładziemy łyżeczkę nutelli i zwijamy w górę, zaginając końce do środka tworząc kształt rogalika.

3. Gotowe rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy smarujemy rozbełtanym jajem.

4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza na złoto.

Ciastka, ciasteczka, czekoladki , ,

  1. No comments yet.