Home > Sałatki i surówki > Sałatka z kukurydzą

Sałatka z kukurydzą

czerwiec 15th, 2011
image_pdfimage_print

Wiosenna, lekka, pyszna, zarówno sama, jak i z pieczywem. Idealna na śniadanie, kolację, podwieczorek. Myślę, że świetnie będzie smakowała też z dodatkiem żółtego sera lub szynki. Albo z jednym i drugim.

Składniki:

  • 4 jaja
  • 5-6 rzodkiewek
  • pół puszki kukurydzy (ok. 200 ml)
  • kilka plasterków świeżego ogórka
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

1. Jajka gotujemy na twardo i studzimy.

2. Rzodkiewki kroimy w półksiężyce, plasterki ogórka na cztery, szczypior siekamy na drobno.

3. Jajka kroimy w większe kawałki, dodajemy do reszty składników. Mieszamy razem, dodajemy majonez lub jogurt, doprawiamy do smaku.

Sałatki i surówki , , , ,

  1. czerwiec 15th, 2011 at 17:43 | #1

    Jak pięknie podana, a sama sałatka wyśmienita :)

  2. czerwiec 15th, 2011 at 16:57 | #2

    Takie lekkie sałatki lubię :-)