Home > Dieta Dukana, Z mięs > Filet z cebulką

Filet z cebulką

marzec 18th, 2011
image_pdfimage_print

Mała wariacja na temat dukanowskiego pieczonego fileta, bo ileż można jeść to samo, tak samo ;) Świetny na ciepło, nabiera wyrazistego smaku, tak samo jest dobry na zimno do pieczywa lub dukanowskich chlebków otrębowych.

Składniki:

  • jedna podwójna pierś z kurczaka
  • średnia cebula
  • sól do smaku
  • papryka w proszku (słodka)
  • czosnek granulowany

Wykonanie:

1. Filety myjemy i z grubszej strony przekrawamy w poprzek do połowy (nie do końca). Lekko solimy (można też skropić jasnym sosem sojowym). W rozcięciu mięso posypujemy do smaku granulowanym czosnkiem.

2. Cebulę obieramy i kroimy w plastry. Układamy je w rozcięciu filetów.

3. Filety układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez pół godziny.

Dieta Dukana, Z mięs , ,

  1. No comments yet.